Hellasgården – bergig 5 km vandring runt Källtorpssjön

Karta källtorpssjön
En vandring runt Källtorpssjön är 5 km på en välmarkerad stig i bergig skogsterräng.

Hellasgården i Nackareservatet är en av Stockholmares populäraste tillflykter, och det är förståeligt. Man kan lätt ta en utflykt dit både sommar och vinter. Det är lätt att ta sig dit, det finns fika och enklare restaurang på plats. Det bästa är de många slingorna som tar en runt i naturen, men vill man inte göra det så kan man sysselsätta sig med mini-golf, bada bastu – även vintertid – gå på yoga och massage vissa dagar och en massa annat. Allt lagom opretentiöst.

Utsikt Källtorpssjön vid Hellasgården
Fin utsikt över Källtorpssjön. Vandringen börjar vid Hellasgården och sjön kommer efter några kilometer.

En vinterdag tog vi en vandring runt Källtorpssjön. Rundan är 5 km och ganska bergig. Mycket upp och ner i härlig skogsterräng. Leden är väldigt väl markerad. Det är en rolig promenad och funkar även för barn från 6 och uppåt om man tar det i lugn takt och tar med fika och stannar på toppen av berget för en fin utsikt.

Karta över Hellasgården:
Maps.Google.se
Åka kommunalt med SL (sök på hållplats “Hellasgården”)
Sl.se
Hellasgårdens hemsida:
Hellasgarden.se

Ta sig dit:
Det är lätt att ta sig till Hellasgården både med bil och kommunalt. Från slussen går buss 401 var 20e minut och tar en kvart.

Finns på plats:
Fina stigar för vandring och löpning. Bastu – även på vintern. Utegym, Boule. Beachvolleyboll – men ta med egen boll på sommaren. Skidor och skiduthyrning och skridskor och skridskouthyrning på vintern. Vissa dagar yoga och massage. Fik och restaurang. STF stugor för övernattning.

Ta med:
Handväskan och bekväma kängor om du ska vandra. Då tar man även med fika och sätter sig på en mysig berghäll och tittar på utsikten.