Kafé sjöstugan och en promenad runt Brunnsviken

Kafe Sjöstugan brunnsviken meny
Kafe Sjöstugans meny med både vegetariskt, veganskt, glass och fika.

Kafe Sjöstugan serverar kravodlad mat och har både vegetariska och veganska alternativ. Hälsans stig går runt Brunnsviken och är en vacker och väl skyltad slinga. Halvvägs kan man förse sig med lunch på Kafé sjöstugan.

Karta över Brunnsviken:
Maps.Google.se
Karta från Hälsans stig
Naturkartan.se
Kafé Sjöstugans hemsida
Kafesjostugan.se

Vill du gå 10 km kan du ta tunnelbanan till Universitetet och sedan göra samma slinga.

Promenaden är vacker och kantad av vatten hela vägen. Efter universitetet går man igenom Bergianska trädgården och kan skåda de vackra odlingarna. En härlig promenad.

Kafé Sjöstugan brann ner 2004 och finns nu i form av Baracker som inte är så mysiga, men den härliga ekologiska maten gör det värt ett besök ändå, och när solen lyser tar man lunchen ute på bänkarna med utsikt över vattnet. Har man fortfarande plats kvar efter lunchen så är kanelbullarna värda varenda smörsmakande kalori.

Vill du gå ca 12 km går du från Odenplan (E på kartan), längs högra kanten på Brunnsviken. Fortsätt till Universitetet (B på kartan), och sedan till Sjöstugan (C på kartan) för lunch. Ner till Hagaparken och Koppartälten (D på kartan) – där kan man ta en fika eller glass igen. Sedan till Odenplan igen.

Vill man gå en kortare sväng, så kan man ta tunnelbana eller buss efter Kafe Sjöstugan, även om det är synd att missa resten av promenaden, som går längs vattnet. Det är 800 meter till Bergshamra gård och 1200 meter till Bergshamra bro där bussar går, eller 1250 meter till Bergshamra tunnelbana.

Badbrygga finns också!

Badbrygga vid Kafe Sjöstugan Brunnsviken
Badbrygga vid Kafe Sjöstugan Brunnsviken. Bara att hoppa i!

1 thought on “Kafé sjöstugan och en promenad runt Brunnsviken”

Comments are closed.