Kajakpaddling vid kusten i Nynäshamn

Kajak paddling Nynäshamn
Kajakpaddling i Nynäshamn är en riktig naturupplevelse.

Nynäshamn har en vacker skärgårdsliknande kust och man kan hitta många fina smultronställen och fina naturupplevelser med kajaken.

Karta till Nynäs Kajak & Upplevelse:
Maps.Google.se
Åka kommunalt med SL (sök på hållplats “Nynäshamn”)
Sl.se
Nynäs Kajak & Upplevelse:
Nynaskajak.se

Till Nynäshamn tar man pendeltåg som går en gång i timmen på helgen och en gång i halvtimmen på veckodagar. Resan tar en dryg timme.

Kajak hyr man på Nynäs Kajak & Upplevelse (Strandgårdsvägen 9, 149 30 Nynäshamn) i närheten av Nynäs Havsbad dit är det en kvarts promenad från tågstationen. För 350 kr får jag låna kajak, kapell, paddel och flytväst för en dag.

Nynäs rökeri bageri Nynäshamn fisk
Nynäs Rökeri och ett bageri finns vid hamnen, precis bakom tågstationen.

Det kan vara bra att ta med sig lunch ut på sjön och har man inte tänkt på det innan så kan man köpa rökt fisk på Nynäshamns rökeri vid hamnen precis bredvid tåget. Det finns ett bageri för den som vill ha en bulle också.

Yttre Gården kajak båt
Yttre Gården har många fina sandstränder perfekta för en lunchpaus.

Kajakerna lägger vi i vid Hotell Nynäs Havsbad på ön Trehörningen. Sen går färden runt Bedarön, förbi Innre gården. I början blåser det lite och det tar en stund att få grepp om kajaken, men snart lugnar det sig och vi paddlar på. Utanför öarna blir det öppet hav och nästa destination är Gotland, så vid Yttre Gården hittar vi en fin sandstrand – det finns gott om dem – och drar upp kajakerna för lunch. Vädret är vackert så det blir ett dopp i havet också och lite solbad i den sköna vita varma sanden.

Karta Bedarön, Inre gården, Yttre gården
Karta över paddelturen runt Bedarön, Inre gården och Yttre gården.

Efter lunch rundar vi Yttre Gården och paddlar tillbaka. Vi har lite krafter kvar när vi ser Havsbadet igen och tar en extra tur runt hamnen för att titta på de vackra villorna och fina båtarna innan vi går i land igen. En skön tur.

1 thought on “Kajakpaddling vid kusten i Nynäshamn”

Comments are closed.