Långholmen kajak – paddling mitt i stan

Långholmen kajakVid Långholmen finns det kajaker att hyra för en paddlingstur i centrala Stockholm. Ett skönt sätt att njuta av utsikten av Stockholm från vattnet. Det finns kajaker att hyra för några timmar eller längre.

Karta över Långholmen kajak:
Maps.Google.se
Åka kommunalt med SL (sök på hållplats “Hornstull”)
Sl.se
Långholmen kajaks hemsida:
Langholmenkajak.se

Långholmens kajak har både enmanskajaker och tvåmanskajaker att hyra och man hyr dem för några timmar eller hela dagen. Helghyra finns också, kajakerha har dock  inte jättemycket packutrymme, så man får packa modest i så fall.

Adressen till klubben är Alstaviksvägen 3, 117 33 Stockholm och tunnelbana tar man till Hornstull, eller buss 40 eller buss 66 till Bergsunds Strand, eller varför inte cykla eller promenera?

Vy  över stadshuset sett från kajak.
Vy över stadshuset sett från kajak. Stockholm är vackert!

Från Långholmen har man möjlighet att paddla till Vinterviken och  Gröndal, runt Kungsholmen som är ca 1 mil eller Essingeöarna, eller en 8:a runt långholmen och Reimers holme som är ca 5-6 km om man vill  ha en lite kortare tur. Ibland glömmer man att man mitt i stan kan ta en tur och njuta av naturen i lugn och ro. Det är jättelätt att bara knalla dit en sommarkväll och ta sig en paddeltur.

1 thought on “Långholmen kajak – paddling mitt i stan”

Comments are closed.