
När du inte vill släpa med ett stormkök – eller om det råder eldningsförbud – men ändå vill äta riktig mat så finns många möjligheter. Kom ihåg att mat på utflyktern behöver inte vara tråkig.
Mat du kan laga innan och äta kallt:
Har du med en kylväska så håller maten en helg.
- Tacopaj med svarta bönor och majs.
- Festlig spenatpaj med spenat och getost.
- Purjolök, citron och chèvreost paj.
- Linspaj med purkolök, vitkål och majs.
- Pannkakor steks innan och tas med gärna med frukt eller honung som tillbehör.
- Pastasallad med pesto, soltorkade tomater, vårlök, fetaost, mozarella, oliver, bladspenat, riven morot eller andra grönsaker.
- Svart bönsallad med lite av allt.
- Färgglad rödbetssallad med fetaost och solroskärnor.
- Ljummen sallad med linser, pistaschnötter, vindruvor och fetaost.
- Plockmat, som oliver, bröd med hummus, vindruvor, kronärtkockshjärtan, nötter, rostade sojabönor och ost.
- Wraps med sallad, bönor, tomat, rödlök och salsa.
- Pizza.
Efterrätter att ta med om man vill lyxa lite: