Möja Gästhem – bör undvikas

Små bås på Möja gästhem
Pyttesmå “bås” (så kallade rum) på Möja gästhem.

Möja är en stor ö och det finns skapligt många möjligheter till boende. Ska du dit så skulle jag rekommendera att du väljer ett annat boende än Möja gästhem.

Gästhemmet har inte rum, utan “bås”. Det är inga väggar, utan avskiljer som inte går hela vägen upp till taket, inga dörrar, utan bara skynken. Huset är alltid öppet, så har du  något värdefullt med dej så får du komna runt det. Det är mysigt, slitet och lysrörsbelysning i taket. Sängöverdragen är dessutom inte jättarna. Köket och allrummet är helt ok, det är de som visas på bilderna på deras hemsida.
Är man 3 personer får man ett bås för två personer med en resårsäng inslängd. Det är då så trångt att man inte ens kan stå på golvet, och packningen får man ha i sängen vid fotändan. Välj gärna ett annat ställe som sagt. Är du ute efter ett billigt boende så har STF ett vandrarhem på södra änden av Möja.

Karta till Möja Långvik:
Maps.Google.se
Åka med skärgårdsbåtar (sök på hållplats “Möja (Långvik”)
Vaxholmsbolaget.se
Möja gästhems hemsida:
Mojagasthem.se

Ta sig dit:
Kliv av skärgårdsbåtarna vid bryggan Möja (Långvik), gå sedan “huvudgatan” fram. Efter ca 600 meter kommer ett rött skolhus på höger sida.

Finns på plats:
Mataffär i Långvik (600 meter bort), inte speciellt välsorterad, utedass, dusch med sjövatten (?), kök, allrum.

Karta till Möja gästhem
Karta till Möja gästhem, om du nu ska dit…

Ta med:
Cyklar, det är gångavstånd till en badsjö, men ska man bada i havet är närmsta badplats vid färjan vid Långvik eller 1,5 km bort.