Paddling Norråva till Gällnö med en fika på caféet

kajak gällnö norråva
Kajaken uppdragen på en stenhäll runt hörnet från Gällnö brygga.

Utanför Värmdö ligger Gällnö, en fin liten skärgårdsö som jag tidigare besökt med Skärgårdsbåt. Nu ville jag dit med kajaken.

Karta till Horizont kajak:
Maps.Google.se
Åka kommunalt med SL (sök på hållplats “Sunds gård”)
Sl.se
Horisont kajaks hemsida:
Horisontkajak.se

Ta sig dit:
Jag började från Norråva där jag hyrde kajaken. Dit kommer man med direktbuss – 438 mot Boda, eller ett byte – först 474 till Kolvik sen 438 mot Boda och resan tar ca 1 timme. Därifrån kan man promenera 4 km eller ringa Värmdö taxi, deras nummer är 08 570 357 00.


Kajakhyra:

Kajak finns att hyra vid Horisont kajak (Norråvavägen, 139 90 Värmdö) och kostar 450 kr för en dag 10-17:30. Paddel, kapell och flytväst ingår.
De är väldigt kunniga på Horisont kajak, men något oflexibla med “regler”, man måste boka om minst 24 timmar innan, annars förlorar man pengarna. Det står i villkoren, men vem läser dem?

Horisont kajak värmdö norråva
Horisont kajak vid Norråva på Värmdö hyr ut kajaker.
iläggningsplats kajak
Iläggningsplats för Horisont kajak och det finns även bra tvättmöjligheter för kajaken där.

Finns på plats:
På Gällnö finns en lanthandel och ett väldigt mysigt fik om man vill handla kaffe eller sitta på bryggan och äta en glass.

Landstigning kajak Gällnö
Det kan vara svårt att gå iland med en kajak vid Gällnö brygga. Paddla “runt hörnet” istället så finns en klippa man kan dra upp kajakerna på och sen promenera 5 minuter genom en hage och en grusväg ner till bryggan.

Ta med:
Ombyte i vattentät packpåse ifall du druttar i. Solkräm / regnjacka beroende på väder. Fika.

Norråva Gällnö paddling