Paddling på Brunnsviken och Edsviken till Kaninholmen

Rast från kajakpaddling vid Sjöstugan.

För att paddla behöver man inte ta sig någon längre sträcka, det räcker med att gå till Brunnsvikens Kanotklubb vid Brunnsviken. Därifrån finns många fina paddlingar att göra, bland annat till Kaninholmen. Från Brunnsvikens kajakklubb, runt Kaninholmen och tillbaka är det 12 km.

Karta över Björkö:
Maps.Google.se
Åka kommunalt med SL (sök på hållplats “Universitetet”)
Sl.se
Brunnsvikens Kanotklubb:
bkk.se

Till Brunnsvikens Kanotklubb kommer du på flera sätt: Med tunnelbana till Universitetet, buss 40, 70 och 670 till hållplats Universitets södra eller med Roslagsbanan till Universitetet.

Söker du på kartan så slå in “Frescati Hagväg 5”.

Väl där kan man hyra både kajak, paddel, flytväst och kapell. Sen är det bara att ge sig iväg.

Karta till  Kaninholmen
Karta över en fin dagstur på Brunnsviken till Kaninholmen.

När vi lagt i kajakerna svänger vi norrut och paddlar mot Ålkistan. Här finns rödljus och var noga med att bara passera när det är grönt. Det är passagen under Roslagsvägen som leder ut ur Brunnsviken. Fast turen går mot Edsviken så gör vi en avstickare åt vänster där istället och följer kusten med land på höger sida. Vi paddlar förbi hamnen och drar upp kanoterna på en liten sandstrand vid Sjöstugan. Obs! Det är inte Sjöstugans cafe, utan den här platsen heter bara Sjöstugan, men man får ta med eget fika!

Sen skär vi rakt över vattnet. Sikta på ett vitt hus med gröna markiser eller 8 knopsskylten. Följ sedan kusten nord-väst med land på höger sida. Här paddlar man förbi Danderyds sjukhus, en golfbana och Mörby centrums 3 kopparsskyskrapor.

Efter en stund blir Ulriksdals slott synligt på höger sida. Kaninholmen ligger precis efter Ulriksdals slott. Sikta på skylten som det står 5 knop på. Även där finns en liten fin strand att rasta vid.

När man är glad och nöjd och har ätit sin lunch är det bara att paddla tillbaka igen.

Paddling på Brunnsviken
Paddling på Brunnsviken

Fin rundtur kajak brunnsviken och kaninholmen

Paddla förbi Ulriksdals slott
Paddla förbi Ulriksdals slott
Rödljus för båtar och kajaker vid Ålkistan i Brunnsviken
Rödljus för båtar och kajaker vid Ålkistan i Brunnsviken

1 thought on “Paddling på Brunnsviken och Edsviken till Kaninholmen”

Comments are closed.