Sundby gård – fint bad men sämre öppettider

Sundby gård har mycket att erbjuda, ett fint bad, café, ett litografiskt museum, roddbåtar att hyra, en hembygdsgård och en lite finare restaurang, MEN, kolla öppettider innan du ger dig iväg. De är ganska begränsade.

Karta till Sundby gård:
Maps.Google.se
Åka kommunalt med SL (sök på hållplats “Sundby gård”)
Sl.se
Sundby gårds hemsida:
sundby-gard.se

Ta sig dit:

Lättaste sättet att komma dit är om man kan träffa den turen som är pendel och sedan EN buss. Alternativet är att byta buss, men då tar det lite längre. Från T-centralen tar resan ca 45 minuter. Det går ett par bussar per dag.

Ta pendeln mot Södertälje och kliv av i Huddinge.

Där byter du till buss 709 mot Lämna handelsplats. Bussen går ända fram till gården.

Finns på plats:

Sundby gårds badplats
Sundby gårds badplats. Ganska barnvänligt med brygga, men det blir djupt ganska snabbt. Det finns även en lekplats för mindre barn med gungor lite längre bort.
Sundby gårds hembygdsförening.
Sundby gårds hembygdsförening. Husen var tyvärr stängda, trots att vi var där mitt i sommaren och det var mycket folk. Titta på hemsidan för öppettider om ni vill se den.
Vackra omgivningar
Sundby gård har mycket fin natur runtomkring. Sjön och skogar.
Sundby gård litografiskt museeum
Litografiska museet på Sundby gård var tyvärr stängt. Endast öppet onsdag och ibland söndag. Vill man se det är det bäst att kolla hemsidan för aktuella tider.
Landet känsla inte så långt från stan
Trots att Sundby gård inte ligger så långt från stan så är det en riktig “landet känsla” där. Hästar som betar och fåglar som kvittrar.

Ta med:
Badkläder och lunch ifall du inte vill äta på en fin restaurang, eller smörgås i caféet.